top of page

wie is lix

Bij gesproken communicatie geldt: als je glimlacht aan de telefoon, hoor je dat in je stem aan de andere kant van de lijn. Lix gelooft erin dat dat ook het geval is met visuele communicatie, dat de energie detecteerbaar is.

The roman notation for nine is IX

Street-art, digitale kunst, sociale impact, ecologisch verantwoord creëren;
 

Als kunstenaar is LIX geïntereseerd in de sociale invloed van kunst. Sfeerbeïnvloeding, publieke reacties zijn elementen waar ze bewust rekening mee houdt in hun/haar werk. De impact van een streetartwerk op de omgeving ontgaat hun/haar niet. Dat is de voornaamste reden dat ze een voorkeur heeft voor muralisme. Ze neigt naar projecten waar een vorm van co-creatie bij komt kijken. Dat kan gaan van publieke inspraak tot samenwerkingen met kunstenaars. Ze gelooft ook sterk in het concept ‘each one teach one’. Mensen motiveren en inspireren geeft energie.

Ze is constant op zoek naar de meest authentieke versie van zichzelf en durft deze steeds vaker bloot te leggen in hun/haar werk. Onderwerpen als queer zijn, de invloed van neurodiversiteit en demaskeren sijpelen zo hun/haar werk binnen. Hun/haar innerlijk kind krijgt in het dagelijks leven meer aandacht, en zo ook in kunstwerken. Ze gaat op zoek naar elementen die hun/haar geluk brachten als kind. Ze schreef gedichten, tekende, danste en las veel verhalen, ze was idealist en speelde met taal. De combinatie visuele kunst met woord, met een tintje activisme gegoten in een kunstvorm die je hele lichaam vergt, sluit daar naadloos bij aan.

Hun/haar werk barst van de metaforen en kleine verwijzingen. Lix is een geboren vertaler, ze vertaalt soms vlotjes tussen twee verschillende talen, maar ze gebruikt die achtergrond steeds vaker om emotie en ervaringen om te zetten naar een gesproken of visuele taal. LIX probeert zichzelf vooral niet te beperken, legt alle media voor zich open, speelt, verkent, experimenteert met het hoofddoel om ‘joy’ of klein geluk te ervaren. Bij gesproken communicatie geldt: als je glimlacht aan de telefoon, hoor je dat in je stem aan de andere kant van de lijn. Lix gelooft erin dat dat ook het geval is met visuele communicatie, dat de energie detecteerbaar is.Vnw: die/ze/hun/haar
 

bottom of page